Swedish Ice Pike Open – nu öppnar anmälan! Swedish Pike Open är en rikstäckande ismetetävling efter gädda, för lag och öppen för alla. Tävla var du vill och när du vill under perioden första december till sista april!!

Tävlingen sker i samarbete med BIOS/ IFISH som är huvudsponsor, bidrar med ett flertal priser, Tävlingen ställer extra höga krav på hantering och bilddokumentering av fisken då merparten av fisket sker i låga temperaturer.

 

All rapportering av fisk samt registrering av lag sker via appen Fishy Live och tävlingen kan följas löpande på www.fishy.nu där du också anmäler dig!

 

Är du bäst i Malmö? Tävla om titeln Kung av Kanalen i ett av Europas bästa abborrvatten!

Sportfiskegiganten med samarbetspartners bjuder in till streetfisketävling mellan 18 november till 3 mars med final den 11:e mars!  King of Kanalen är en streetfisketävling efter abborre i Malmö Kanal som arrangeras av Sportfiskegiganten.

Rapport från Stäkets SFF och Sportfiskarna! DM i abborre Stockholm och 08 Abborren, lockade 24 team till start. Totalt 20 team fick godkänd fisk under dagen.

Den hårda blåsten gjorde det svårfiskat helt enkelt, Men som vanligt var det flera team som lyckas bra och fick bra känsla i grejerna redan från start.

I dag har finalen i Swedish Pike Open och SM i Gädda individuellt avgjorts!

De sex finalisterna, Fredrik Lind, Jonatan Nellfors, Robert Stener, Emil Ståhl, Linus Lennartsson och Jonas Sparring har tävlat under sju timmar och för bara en kort stund sedan kunde vi live på Facebook hylla Sveriges första Svenska Mästare i Gädda nämligen!

Fredrik Lind!

Fredrik har visat att han inte bara kan fånga långa fiskar, han kan fånga många.

Silvermedaljör blev Jonatan Nellfors och bronsmedaljen fiskade Emil Ståhl hem!

Stort grattis Fredrik, Du är en mycket värdig vinnare och hårt kämpande sportfiskare. Stort grattis alla andra finalister, ni kan alla räkna er till Sveriges skickligaste gäddfiskare!

Ett större bildreportage kommer inom kort i MagazineFishEco! Alla resultat finns på fishy.nu

Ett stort tack till alla sponsorer som gör Swedish Pike Open möjligt!

Om SPO – Swedish Pike Open med SM status för Gädda individuellt. Ett mål vi haft med tävlingen under många år, nu är vi här! I SPO tävlar Sveriges skickligaste gäddfiskare. Anmälan, regler mm finns på fishy.nu!

Tävlingen sponsras av!

Camp Dragsö – Raymarine – Atlantica Båtförsäkring – Abu Garcia – Mojoboats – Sportfiskarna

SverigeGäddan Höst avgjord! En blåsig lördag för många team men gäddorna verkade ändå uppskatta vädret, riktigt fina fiskar har kommit upp!

I tävlingen som arrangeras till förmån för Sportfiskarnas ungdomsverksamhet deltog idag 211 team och ca 540 personer! Smått fantastiskt!

Gunki Iron Perch 2022 är nu avklarad! Jimmy Dahlgren blev årets suveräne vinnare med 252 cm och dessutom  tävlingens längsta fisk på hela 52 cm!  Det innebär ett snitt på över 50 cm på de  5 längsta fiskarna, stort grattis!!!

På andra plats har vi Jocke Grimberg med  fina 243 cm tätt följt av trean Jörgen Quarfordt med 241 cm. På har fjärde plats placerar sig  David Nilsson med 238 cm och på femte plats Michael Frick på   214 cm. Alla resultat bilder mm finns på fishy.nu

Beten som verkligen sticker  ut bland de anmälda fiskarna är kräftimitationerna  Hourra Craw och Boogie Craw ,  Nedbetet  Skipworm  samt  shad klassikern Bumpy som alla levererat  många och stora abborrar i tävlingen.

Jimmy kammar hem ett Gunki Stripes 2,28M/ML 3-15gr, ett perfekt spö för allt tänkbart  finessfiske såsom ned, drop shot, waky osv. Till detta Gunkis bästa rulle Chooten Cut samt en rejäl uppsättning av beten från GUNKI. Sist men inte minst får Jimmy möjligheten att delta i ett kommande  fiskereportage med Jan Olsson på Fish Eco  under nästa år. Självklart delar vi ut en massa priser även till övriga topplaceringar.

Bra fiskat alla deltagare i tävlingen och nu är det bara vänta in 2023 års tävling som drar igång i mars nästa år, håll utkik!

Anmäl dig till 24 Timmars Åland! En catch and release tävling efter gädda runt hela Åland. 

Deltagarna får fiska varsomhelst på något av dom offentligt tillgängliga fiskekortsvattnen den 4-5 november. Det är dax att anmäla sig nu, tävlingen är släppt för andra gången via Fishy Contest Manager eller Fishyappen som den också kallas! Anmälan gör här fishy.nu!

Ps, tips, gå med i FN-gruppen Svenskt tävlingsfiske Gädda, här händer det mycket kring tävling!

Då var det dags att hylla Sveriges skickligaste abborrfiskare år 2022, ingen mindre än suveräne Torbjörn Larsson från Vagnhärad!

Med en absolut makalös svit på 505 cm! Totalt 10 abborrar på 50 cm eller över och med en toppfisk på 52 cm är han helt enkelt oslagbar.

Förra veckan kunde vi räkna ihop ett femtontal nya fiskar i Swedish Perch Open! Totalt har vi nu hela tjugotvå tävlanden med fullt papper, 10 fiskar över 40 cm!

Några som var flitiga var tex Peter Halvordsson på bilden ovan som anmälde tre st 40+ abborrar, nu på 20:e plats med 440 cm. Även Björn Jönsson har legat i och med sina två senaste fiskar ligger han nu på 17:e plats.