Höstgäddan arrangerad av Stäkets SF för andra året i rad som en SPL tävling vilket alltid lockar duktiga tävlande. Även detta år med fristart 2020 kallade vi det coronastart i år körde vi vidare på samma koncept.  Det fungerar bra med fristart så länge man är tydlig med regelverk innan om tex mätbräda godkänd av tävlingsledning samt om att använda en GPS funktion som gör att vi vet att alla idag har varit på Mälaren.

Extra hjälp hade vi idag av den utomordentlig bra appen Fishy Live och hemsidan Fishy.nu. Det underlättar det administrativa arbetet före, under och efter tävling enormt. Prova på det i era tävlingar är vårt tips. Tävlingen lockade detta år 195 personer fördelade i 71 duktiga gäddteam.


Bäst av alla denna dag var Team Vazz som vann på  411cm. I teamet tävlade Fredrik Bergman, Daniel Schedin, Hampus Magnusson! Team Vazz fick en bra start med sin första fisk på 82cm redan 8.06, den fina starten gjorde att laget var i ledning stora delar av dagen och redan vid mörkning 14.00 så hade laget 411cm. Ingen ökning sista 2 timmarna men det räckte till seger före Team Glädjehugget som hade en riktig huggperiod under en period. Pontus Karsenbarg kallade det ”bonanza”.  Vid mörkning hade dom 399cm, men ökade på slutet 406cm. Endast 5cm från segern idag.  Med tanke på namnet så är dom nog en glad tvåa trots allt.

Trea kom mörkningens raket, Team Snubbarna vid tvåtiden låg laget på 24.e plats på 142cm. Sista timman gick dom hela vägen till 3.eplats och 395cm.  Det var en galen strid in mot slutet och deras sista fisk kom in 15.51 en fin 82cm:are:

Två stycken 107cm kom upp under dagen, men årets pris till största fisk idag går till Team Trollspö och Tobias Hokander då han fick den först, ca 24 minuter före Henrik Andersson i Team Uppsala Pike Brigade)

Hoppas alla hade en fin dag på sjön såg ut att vara fint väder på de bilder jag fått via Fishy Live appen.

Klicka på fishy här För resultat och fångstbilder.

Med vänlig hälsning Tävlingsledningen Stäkets SF